יום שבת, 29 בנובמבר 2014

Graanmarkt 13


החנות 
המסעדה  http://www.graanmarkt13.be/en/restaurant/the-restaurant

החנות  http://www.graanmarkt13.be/en/store/the-storeהדירה http://www.graanmarkt13.be/en/store/the-storeהמעצב  https://www.facebook.com/vincentvanduysenarchitects


ברחוב אחד באנטוורפן בלגיה, במרכז העיר הסואנת (  Graanmarkt 13 ) נמצא בניין עתיק שתוכו נוצר דברים מיוחדים:

החנות שילוב של יוקרה עם חמימות ביתית 


טים ואילזה בעלי הבניין כמעט הפכו את המקום למלון בוטיק, כאשר נתקלו בביתו המעוצב של האדריכל Vincent Van Duysen , הזוג שכר את שרותיו של הנ"ל ויחד נפלה ההחלטה כי המבנה על כל קומותיו ייהפך למתחם אחד מעוצב של תרבות, אוכל, קניות ולינה. המקום אכן הפך לגן עדן של עיצוב עבור אלו המחפשים דברים מיוחדים.

חדר השינה =קלאסי ופשוט 



בבניין ממוקמים כיום מסעדה, חנות, גלריה ודירה המיועדת להשכרה לתקופות קצרות או ארוכות
כל יחידה ממוקמת בקומה נפרדת המשקיפה אל חצר ציורית בה העצים משתנים יחד עם העונות

חדר הרחצה הלא שגרתי 

 
המעצב Vincent Van Duysen  ידוע בעיצובו המוקפד,  המתמצת דברים למהותם אך לא על חשבון נוחות ונשמה , מושפעים מביתו של האדריכל עצמו פנו טים ואילזה ל Vincent Van Duysen על מנת לאתגר אותו בהפיכת הבניין למקום בו ניתן לאכול, לקנות, לישון ולקבל השראה .




הקונספט המשולב הוגדר על ידי המעצב כשילוב של אטרקציות כאשר כל קומה וקומה אמורה לספר את סיפורה שלה.

המטבח עפ שולחן האוכל מוקף בחלונות זכוכית אל הנוף העירוני והחצר הפנימית 



ראיון קצר שנערך עם המעצב  Vincent Van Duysen
הבניין משלב בתוכו מסעדה חנות גלריה ודירת מגורים קונספט יוצא דופן לא כך?
הפרויקט אכן היה מורכב גם ברמה התכנונית וגם בקונספטואלית, שמרנו על החזות היסטורית של הבניין אבל חלקנו את החללים כך שיוכלו לשמש לפונקציות שונות.

הסלון -נוח ופשוט צמוד למובח ושולחן האוכל 

מהו קונספט של יוקרה עבורך?
לא מדובר על זוהר, מדובר על נוחות והרגשה ביתית. זאת  גם הסיבה מדוע אני לא אוהב מלונות בוטיק או פאר. הדירה בפרויקט זה היא לא מלון קונבנציונלי , היא חלל קסום בו אנשים יכולים לשהות תקופה קצרה או ארוכה ולהרגיש בנוח מאחר והחלל חמים ומשרה תחושת בטחון והגנה.
כל החלל הגדול והפתוח מוקף במרפסת היקפית המבודדת אותו מעט מהעיר 

יש דמיון בין הבית הפרטי שלך לדירה
הלקוחות רצו לעבוד איתי מאחר שהם התחברו מאוד לבית הפרטי שלי, גם הבית שלי וגם הפרויקט פה הם חלק מהשקפת עולמי כמעצב.
קישורים


הקומה האחרונה שהיא מעין חדר שמש היא תוספת עכשיות לבניין 


החנות המכילה חפצים ובגדים שלא תמיד צריכים אבל כל כך רוצים 


כל הצילומים בפוסט זה צולמו על ידי סיון אסקיו    http://sivanaskayo.com/
Blogger Wordpress Gadgets